litt om

"Marius" advent afrikansk blomst ansikter ateist balkong bandana bibelen bibelleseplan biltur blogaward blomster bok boller boro bruktfunn bursdag byttering bær bønn crochet denim digresjon dikt DROPS drømmer dører familie Fana ferie fjell fjæra fletter flora florasafari foto Framnes fredag fritid frukt garn genser gjærbakst grytelapper grøt gypsy haiku hals/cowl hamp havet heklablomster hekling helg hexagon hjemme hjerter humor hund hus hønsestrikk høst høytider idèer interiør islender jakke jul julegaver julehekling kaker kattene Kayla Kitty kjoler kofte kollasj konkuranse kunst lappesøm Lavangen leggvarmere lektyre livet lue lørdag løvetann mamma marihøne maskemarkør mat mbym meg merkedag midtsommer monsterbukse morgenstund morsdag muffins music musikk mønster mørketid Narvik Nasjonaldagen nettinghekling nye ord nyttår oldemorsruter oppdatering opplegg oppskrift ord ordspråk oss pause photographyquote pledd prat primstaven procrastination prosjekt proverb prøvelapp påske quote regn ripple rosett rundstykker russersokker salg salme sayings selbumønster sitat sjal skjerf smil smågodt småkaker sne sokker solgt solsikke sommer sommerhekling sommertopp sti stjernebilde strikkegarnsleksikon strikking striper strømper stuekos suppe symaskina søm teknologi tradisjon treegrounding trening tråder tur tvinnarand tøfler ugler ull ulltrøye valentin valp verden vesker vester vintage vinter vinterstrikking votter været vår yrkesvalg ønskelister årstidsfest

22.09.2012


SMULDREPAI MED EPLER

 

Ifølge Arne Brimi er dette verdens enkleste og raskeste kake. Han bruker gjerne gravensteinepler i oppskriften, hvis han har mulighet. 

Du trenger: 
4-5 epler 
2 ss sukker 
1 ts kanel 
200 g kaldt smør i terninger 
200 g mel 
50 g sukker 

Slik gjør du: 
1. Skjær eplene i grove båter og legg dem i en middels stor smurt form. Ha på sukker og kanel og vend det inn i eplebitene. 

2. Jobb sammen smør i terninger, mel og sukker med hendene slik at det blir en blanding med store og små klumper. Fordel dette over eplebitene. Det er også godt med nøtter og rosiner oppi, og noen liker å bytte ut litt av melet med havregryn. 

3. Stek paien på 200 grader i 15-20 minutter, og server med pisket krem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Above all, be true to yourself, and if you cannot put your heart in it, take yourself out of it.”