litt om

"Marius" advent afrikansk blomst ansikter ateist balkong bandana bibelen bibelleseplan biltur blogaward blomster bok boller boro bruktfunn bursdag byttering bær bønn crochet denim digresjon dikt DROPS drømmer dører familie Fana ferie fjell fjæra fletter flora florasafari foto Framnes fredag fritid frukt garn genser gjærbakst grytelapper grøt gypsy haiku hals/cowl hamp havet heklablomster hekling helg hexagon hjemme hjerter humor hund hus hønsestrikk høst høytider idèer interiør islender jakke jul julegaver julehekling kaker kattene Kayla Kitty kjoler kofte kollasj konkuranse kunst lappesøm Lavangen leggvarmere lektyre livet lue lørdag løvetann mamma marihøne maskemarkør mat mbym meg merkedag midtsommer monsterbukse morgenstund morsdag muffins music musikk mønster mørketid Narvik Nasjonaldagen nettinghekling nye ord nyttår oldemorsruter oppdatering opplegg oppskrift ord ordspråk oss pause photographyquote pledd prat primstaven procrastination prosjekt proverb prøvelapp påske quote regn ripple rosett rundstykker russersokker salg salme sayings selbumønster sitat sjal skjerf smil smågodt småkaker sne sokker solgt solsikke sommer sommerhekling sommertopp sti stjernebilde strikkegarnsleksikon strikking striper strømper stuekos suppe symaskina søm teknologi tradisjon treegrounding trening tråder tur tvinnarand tøfler ugler ull ulltrøye valentin valp verden vesker vester vintage vinter vinterstrikking votter været vår yrkesvalg ønskelister årstidsfest

31.07.2014

Dette hadde jeg planer om til middag i dag. Ei oppskrift jeg fant i "I Narvik" og er laget av kokk Eirik Carolin.Har delt den på face før. Nå legger jeg den ut også her. Den er verdt å prøve.

Her er hvordan jeg gjorde det; kok potet, gulrot og løk i skiver i syv min, i fløte og melk + krydder. Ha i revet ost. Ha så alt over i ei ildfast form. Jeg hadde skinke også i formen. Ha mer revet ost over og stek i ovn 20 min på 225 grader. Voila!

Nå hadde jeg ikke fløte. Så jeg prøver meg på en ovnsomelett med poteter, gulrot, purre, småløk og vårløk. Skjerte dette i skiver kokte det i noen minutter med salt, pepper, oregano og karry. Jeg er ingen krydderekspert, men karry er godt og gir en fin farge på potetene. Jeg silte av mesteparten av vannet. Hadde litt til å piske eggene i. Fire store egg fra lykkelige frittgående høner.. Inn i ovnen og steker nå på nederste rille, 200 grader i ca 20 min.



Til har jeg bakt rundstykker. Med sammalt hvete grov og fin, sammalt grov rug, økologisk musli naturell og honning. Rundstykken sprayes med vann og rulles i sammalt grov rug før forheving. Så stekes de i 200 - 225 grader i ca 10 -15 minutter.


god middag
-----------
!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Above all, be true to yourself, and if you cannot put your heart in it, take yourself out of it.”